Drobiowa tortilla

Składniki

  • filet z kurczaka - 100 g
  • tortilla pełnoziarnista
  • sałata lodowa - 4 liście
  • pomidor
  • świeży ogórek - 1/4
  • rzodkiewka
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 1 łyżka
  • przecier pomidorowy - 1 łyżka
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Czas przygotowania

20 minut

Filet pokroić na podłużne paski, przyprawić ziołami. Usmażyć na patelni teflonowej z każdej strony pod przykryciem. Rozłożyć tortillę i posmarować ją jogurtem wymieszanym z przecierem pomidorowym. Pokroić warzywa i włożyć do miski, polać octem balsamicznym. Mięso oraz warzywa ułożyć na tortilli, zawinąć. Można jeść na zimno lub podgrzać w mikrofalówce przez 2 minuty.