Drobiowa tortilla
Składniki
- filet z kurczaka - 100 g
- tortilla pełnoziarnista
- sałata lodowa - 4 liście
- pomidor
- świeży ogórek - 1/4
- rzodkiewka
- ocet balsamiczny - 1 łyżka
- jogurt naturalny - 1 łyżka
- przecier pomidorowy - 1 łyżka
- zioła prowansalskie
- słodka papryka
- oliwa z oliwek - 1 łyżka
Czas przygotowania
20 minut
Filet pokroić na podłużne paski, przyprawić ziołami. Usmażyć na patelni teflonowej z każdej strony pod przykryciem. Rozłożyć tortillę i posmarować ją jogurtem wymieszanym z przecierem pomidorowym. Pokroić warzywa i włożyć do miski, polać octem balsamicznym. Mięso oraz warzywa ułożyć na tortilli, zawinąć. Można jeść na zimno lub podgrzać w mikrofalówce przez 2 minuty.